juni 2, 2022

Het begin van een nieuw tijdperk: OptiPost wordt Nymus

Yes, het gordijn mag eindelijk omhoog. Onze handelsnaam OptiPost is niet meer, sinds kort staat er in grote letters Nymus op de bel. Met een nieuwe merknaam, huisstijl en website willen we ons bedrijf nog beter in de verf zetten als dé Belgische partner en portaalbouwer voor transactionele communicatie.

OptiPost is niet meer, leve Nymus!

Onder impuls van een volledige rebranding willen we Nymus nog sterker profileren als dé Belgische partner van middelgrote en grote bedrijven die hun transactionele communicatie willen moderniseren. Onze core business blijft namelijk wel dezelfde: de documentenstroom van je organisatie veel eenvoudiger, efficiënter en goedkoper maken, of het nu gaat om facturatie, archivering of het beheer van legale documenten.

De afgelopen 10 jaar gingen we als OptiPost dagelijks door weer en wind om onze partners te ontzorgen en hen de best mogelijke oplossingen af te leveren. Onze langdurige partnerships zijn daar het levende bewijs van. Onder impuls van een nieuwe identiteit gaan we resoluut op dat elan door. Voeten op de grond. De blik gericht op de toekomst. En met nog steeds met dezelfde equipe aan het roer en achter de schermen.

” Met toekomstgerichte digitale oplossingen zijn we de afgelopen 10 jaar de weg ingeslagen van een volledig digitale en geautomatiseerde financiële administratie. Onder impuls van een opgefriste merknaam, branding en communicatiestijl gaan we resoluut op dat elan door.”

Sven Dauwe, Managing Partner

Nymus: what’s in a name?

De mosterd voor onze merknaam haalden we bij de man die in 1504 de geschiedenis in ging als de uitvinder van de factuur: de Nederlandse schilder Hiëronymus Bosch. Hij schreef ze uit om een betaling van 36 pond los te krijgen van koning Filips de Schone voor zijn schilderij ‘Het Laatste Oordeel’. In tegenstelling tot de facturen die we vandaag kennen, was dat niks meer dan een notitie met berekeningen in de marge.

Meer dan een half millennium later ziet de wereld er helemaal anders uit. Handgeschreven facturen zijn nog slechts een relikwie uit het verleden. Papieren processen en ook onbeveiligde PDF-facturen worden meer en meer vervangen door veilige digitale facturatie via e-mail of een klantenportaal, managed post en e-invoicing. Sneller dan je denkt komt er een omslag naar volledig elektronische facturatie.

Duik in de wereld van e-invoicing

Zo begon het bij onze klanten