Nymus X

Het multichannel platform voor uniforme klantcommunicatie

Maak je uitgaande documentenstroom sneller, efficiënter en 100% rechtsgeldig. Verstuur automatisch de juiste factuur naar de juiste klant in het juiste formaat – via één schaalbaar en flexibel platform.

Breng eenheid in je documentenstroom

Kost uitgaande facturatie en administratie je onderneming een fortuin aan werkuren? Loopt je accounts receivable-proces niet vlot? Of raak je steeds minder wijs uit de wirwar van wetgevingen, formaten, providers en systemen?


Maak kennis met Nymus X, het all-in-one platform dat je documentenstroom stroomlijnt en automatiseert, van verwerking en signing tot verzending, betaling en inning. Het resultaat? Een snellere facturatiecyclus, meer werkkapitaal op de bank en een betere gebruikservaring voor klanten.

Platform-as-a-service

Met een Platform-as-a-Service (PaaS) komen we tegemoet aan de vraag van middelgrote en grote ondernemingen naar een generieke en schaalbare oplossing voor een efficiënte en rechtsgeldige documentenstroom, die naadloos integreert met systemen van klanten, overheden of serviceproviders.

What’s in it for you?

Breng rust en eenheid in je officiële communicatie, stuur altijd de juiste factuur naar de juiste klant in het juiste formaat en stimuleer customer loyalty met een veel vlotter facturatie- en betaalproces. Zo word je sneller betaald, verhoog je je cashflow en neem je de administratieve last weg van je finance team.

Hoe werkt het?

Jouw team levert de documenten aan als gestructureerde data of in PDF-formaat. Wij verwerken en verzenden de facturen daarna automatisch en leveren ze correct en 100% rechtsgeldig af in het gewenste formaat. Verzender en ontvanger kunnen daarbij ook gebruik maken van een gebruiksvriendelijk webportaal.

Maak multichannel facturatie makkelijk

Nymus X vertrekt vanuit het principe one flow in, multi-flow out’. Via een intelligente workflow en open integraties met derde partijen, slaat het platform de brug tussen de verzender, ontvanger en de serviceproviders van beide partijen.

Een groot voordeel voor de verzender is dat er maar één technische integratie nodig is met  ons platform, dat vervolgens volautomatisch de vertaalslag maakt naar het juiste formaat. Zo geniet ook de ontvanger van een veel vlotter facturatieproces en heb je een streepje voor op concurrenten.

  • Maak je uitgaande documentenstroom efficiënter via een centrale hub
  • Versnel je accounts receivable-cyclus sneller en boost je werkkapitaal 
  • Verbeter de klantervaring door een vlotter facturatie- en betaalproces

De juiste factuur voor de juiste klant

Door de formaten van verschillende partijen te vertalen, zorgen we ervoor dat de ontvanger zijn facturen en documenten op de gewenste manier ontvangt. Dat kan via elke verzendmethode: van e-mail, portaal, EDI of PEPPOL tot brief. Dit proces verloopt automatisch en dus zonder menselijke fouten.

  • Via een 100% rechtsgeldige digitale factuur
  • Via e-invoicing in een gestructureerd formaat
  • Via de post, in samenwerking met SPEOS

Wij garanderen de authenticiteit en integriteit van elk document door middel van timestamping en e-signing. Uitgaande documenten worden automatisch gearchiveerd in een legaal e-archief. Op die manier voldoe je aan alle Europese regels voor een rechtsgeldige officiële communicatie.

Eén platform, een waaier aan mogelijkheden

“Voor het project dat wij wilden realiseren, had ik me geen betere partner kunnen voorstellen. Nymus streeft er naar om ons altijd op de best mogelijke manier te ondersteunen”

Bart De Padt, Group Credit & Billing bij Agilitas

Digitale facturatie belgië

Klaar om je processen te automatiseren?

Maak elke digitale documentenstroom 10 keer efficiënter. Eerst zien en dan geloven? Boek een gratis demo en sta versteld van de mogelijkheden.