E-facturatie in Frankrijk

De wetgeving omtrent e-facturatie in Frankrijk is de afgelopen jaren sterk gewijzigd. Voor Franse bedrijven is het al verplicht om een e-factuur te sturen naar overheidsinstanties. Binnenkort wordt een e-factuur ook verplicht voor handel tussen Franse bedrijven. 

Ontdek hieronder de huidige wetgeving en welke opties Franse bedrijven hebben om e-facturen uit te wisselen. 

B2B e-facturatie in Frankrijk

Hoe verloopt de uitrol van e-facturatie in Frankrijk?

  • 1 september 2026: alle bedrijven met een omzet van meer dan €50 miljoen en/of meer dan 250 werknemers.
  • 1 september 2027: verplicht voor alle bedrijven.

Via welk netwerk?

Momenteel verloopt e-facturatie via het Chorus Pro platform. In de toekomst is het de bedoeling dat het Portail public de facturation (PPF), Chorus Pro vervangt. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een service provider dat gecertificeerd is door de Franse overheid. 

Alle B2B facturen moeten voldoen aan de Europese norm: EN16931. De formaten die gebruikt worden zijn UBL2.1, UN/CEFACT CII 3.0 en Factur-X

B2G e-facturatie in Frankrijk

Hoe verloopt de uitrol van B2G e-facturatie?

  • 1 januari 2020: B2G e-facturatie is verplicht in Frankrijk.

Via welk netwerk?

Momenteel moet een e-factuur verstuurd worden via het Chorus Pro platform

De Franse overheid is bezig met het ontwikkelen van een nieuw platform ‘Portail public de facturation (PPF)’ dat Chorus Pro moet vervangen. 

Hoe verstuur ik als Belgisch bedrijf een factuur naar Frankrijk?

Wanneer je als Belgisch bedrijf zaken doet met een Frans bedrijf, moet je factureren volgens de Belgische regels. In België is het Peppol-netwerk de standaard. 

Om e-facturen te versturen, moet je je registreren via een gecertificeerd Peppol Access Point zoals Nymus. Zowel eenmanszaken, als multinationals kunnen gebruik maken van het Peppol-netwerk. De keuze van een Peppol Access Point is niet onbelangrijk en hangt sterk af van jouw bedrijfsbehoeftes. Kies je voor een Peppol knop in je ERP- of facturatiepakket, of kies je voor een e-serviceprovider die je volledig ontzorgt? 

Lees meer: Peppol-knop of e-serviceprovider? 

Waarom kiezen voor Peppol met Nymus?

Wanneer je kiest voor Peppol met Nymus, ontzorgen we jou volledig. We zijn geen standaard Peppol Access Point maar een totaaloplossing voor je facturatieproces. Ons doel is om Peppol naadloos te integreren in je volledige proces. 

Onze klanten hoeven niet wakker te liggen over hun facturatieproces want wij beschikken over alle kennis en middelen om het voor jou te doen. Dit zijn de factoren die ons onderscheiden van andere oplossingen.

Nymus staat voor jou klaar

Heb je nog vragen of hulp nodig? Geen zorgen, we beschikken over een sterk support-team. We begeleiden je door de transitie en helpen waar nodig.

Doe je zaken in Frankrijk? Contacteer ons!

Foutloos en efficiënt Peppol facturen versturen naar Frankrijk? Neem vrijblijvend contact op.

UITGELICHTE ARTIKELS

Peppol in het buitenland
Peppol-knop versus Peppol met e-serviceprovider
Lees meer
Verplichting van e-invoicing in België
E-invoicing verplicht in België vanaf 2026: wat betekent dit voor jou?
Lees meer
Logo Peppol
Wat is Peppol? De revolutie in e-invoicing
Lees meer