Het Nymus portaal: de weg naar geautomatiseerde facturatie

In een tijd waarin digitalisering de norm is, streven bedrijven ernaar om hun efficiëntie te verbeteren en de klanttevredenheid te optimaliseren. Met deze gedachte in het achterhoofd hebben we het Nymus portaal ontwikkeld: een innovatieve oplossing die jouw bedrijf in staat stelt om facturen en documenten moeiteloos uit te wisselen en te beheren. Met het Nymus Portaal krijg je toegang tot een geavanceerde en gebruiksvriendelijke tool waarmee je je operationele processen kan stroomlijnen en je klanten een unieke ervaring biedt.

Waarom kiezen voor een portaal?

Of je nu een handvol facturen per jaar verstuurt of honderdduizenden, één ding is zeker: het beheren van je facturatie kan een ware uitdaging zijn. Hoe behoud je het overzicht wanneer de stroom van facturen blijft groeien? Niemand wil constant achter klanten aan moeten zitten om betalingen te innen, vooral niet als het antwoord steevast luidt: “Welke factuur? Die heb ik nooit ontvangen.” Een herkenbaar scenario, toch?

We vroegen onszelf af: hoe kunnen we het facturatieproces vereenvoudigen en automatiseren? Het antwoord: het Nymus portaal. Hiermee behoud je voortdurend overzicht over de statussen van je facturen. En als er zich een probleem voordoet met een factuur, ontvang je direct feedback, zodat je snel kunt ingrijpen.

Laat me je meenemen door de werking van het Nymus portaal.

Het gebruikersportaal: eenvoudig facturatiebeheer voor bedrijven

Via ons gepersonaliseerd webportaal plaats je moeiteloos je facturen voor automatische verwerking, certificering en verzending. Maar wat houdt dat precies in?

1. Creatie van de factuur

Datacheck: zijn alle vereiste gegevens aanwezig voor een geldige factuur?

KYC check: worden de gegevens op de factuur geverifieerd met die van de klant?

Validatiecheck: worden de factuurgegevens correct gevalideerd? Bijvoorbeeld, wordt er een foutmelding gegeven als de btw naar België wordt verzonden en deze 23% bedraagt?

Gepersonaliseerde factuur: de factuur wordt volledig aangepast aan jouw wensen, inclusief persoonlijke berichten, referenties naar eerdere transacties en klantspecifieke kortingen.

Beveiligde en gelegaliseerde factuur: dankzij real-time tracking kun je de status van je facturen of documenten bijhouden, terwijl timestamping en e-signing de authenticiteit ervan waarborgen. Als een factuur bijvoorbeeld wordt geopend in een ander land, ontvang je direct een waarschuwing.

Niet enkel de documenten die op het portaal verschijnen zijn sterk beveiligd maar ook het Nymus portaal zelf. Het voldoet aan de hoogste beveiligingsnormen, inclusief Google Cloud-beveiliging. Bovendien kun je de rechten van verschillende medewerkers en entiteiten instellen, zodat gevoelige informatie altijd op de juiste plek terechtkomt en de juiste personen automatisch meldingen ontvangen.

Het enige dat we nodig hebben, zijn gegevens in XML, JSON of PDF-formaat, en de rest wordt in één oogopslag voor je geregeld.

2. Archiveren van de factuur

Elke factuur die via ons portaal wordt verzonden, wordt automatisch opgeslagen in ons cloud-based e-archief. Volgens de wet ben je verplicht deze documenten gedurende 10 jaar te bewaren. In geval van fraude of hacking kun je altijd terugvallen op alle documenten in ons e-archief. Het grootste voordeel? Je verspilt geen kostbare tijd aan het zoeken naar je documenten want je kan deze gemakkelijk terugvinden.

3. Verzenden via alle afleverkanalen

Facturen of andere documenten versturen via Peppol, interoperabiliteit, e-mail met PDF of via de post? Geen enkel probleem! Met het Nymus portaal heb je alle opties binnen handbereik. Bovendien kun je persoonlijke klantgegevens aanpassen en documenten opnieuw verzenden via een kanaal naar keuze. Dat is opnieuw veel tijd bespaard!

4. Ontvang feedback over de status van je facturen

Hoe handig zou het zijn als je weet wanneer je factuur is verzonden, ontvangen, geaccepteerd of geweigerd? Goed nieuws! Met het Nymus portaal is dit de realiteit. Dankzij real-time overzicht zie je meteen welke documenten je aandacht nodig hebben en welke vlekkeloos verlopen. Zo kun je problemen snel opsporen en direct aanpakken, waardoor je facturen sneller worden betaald.

5. Word betaald via het portaal

Maak het je klanten gemakkelijk door hen de mogelijkheid te bieden om facturen rechtstreeks via het portaal te betalen. Dit moedigt klanten aan om sneller te betalen. Bovendien bieden we uitgebreide rapportagetools waarmee je eenvoudig een overzicht kunt krijgen van al je betalingen.

Klantenportaal: verbeterde gebruikservaring voor jouw klanten

Het Nymus portaal biedt niet alleen voordelen voor jouw bedrijf, maar ook voor jouw klanten. Met ons portaal kunnen jouw klanten alle documenten, facturen en bijlagen gemakkelijk raadplegen, downloaden en betalen. Dit zorgt voor een unieke klantbeleving, waarbij administratieve taken tot een minimum worden beperkt. Hierdoor kunnen jouw klanten sneller handelen, betalen en genieten ze van een betere ervaring. Iedereen gelukkig!

Waarom kiezen voor Nymus?

Wanneer je kiest voor Nymus, ontzorgen we jou volledig. Al 12 jaar zijn we experts in het optimaliseren van de facturatieflow. In die 12 jaar hebben we nog nooit een klant verloren, en daar zijn we heel trots op. Onze klanten hoeven niet wakker te liggen over hun facturatieproces want wij beschikken over alle kennis en middelen om het voor jou te doen. Dit zijn de factoren die ons onderscheiden van andere oplossingen.

Nymus staat voor jou klaar

Heb je nog vragen of hulp nodig? Geen zorgen, we beschikken over een sterk support-team. We begeleiden je door de transitie en helpen waar nodig.

Vraag een gratis audit van je facturatieflow aan!

Wil je weten wat de opportuniteiten voor jouw bedrijf zijn? Vraag dan volledig vrijblijvend je gratis audit aan.

UITGELICHTE ARTIKELS

Verplichting van e-invoicing in België
E-invoicing verplicht in België vanaf 2026: wat betekent dit voor jou?
Vanaf 1 januari 2026 wordt e-invoicing verplicht tussen bedrijven in België. Het doel van de overheid...
Lees meer
Logo Peppol
Wat is Peppol? De revolutie in e-invoicing
Heb je al gehoord van “Peppol” maar is het nog een groot vraagteken?  Vraag je je af wat...
Lees meer
Verschil digitale facturatie en e-invoicing
Wat is het verschil tussen digitale facturatie en e-invoicing?
Een vlotte facturatie is cruciaal voor de cashflow van elk bedrijf. Toch is het in sommige gevallen ook...
Lees meer