11 voordelen

11 voordelen van digitale facturatie

Met een digitaal facturatieproces begin je vanaf dag één tijd en kosten te besparen. Al is dat maar een deel van het verhaal. Ontdek alle voordelen van digitale facturatie.

Nymus bullet point marker

“Sinds we onze facturatie hebben geautomatiseerd, sparen we elke week uren uit aan administratie en spenderen we minder aan papier en printkosten. Het hele proces van factuur tot betaling loopt nu veel vlotter en sneller.”

Een klant actief in de bouwsector

11 voordelen van digitale facturatie

1. Bespaar tijd en kosten

Optimaliseer uw order-to-cash flow door een veel goedkoper en efficiënter
verzendingsproces, van verzending tot de betaling en inning.

2. Verhoog je werkkapitaal

Haal alle drempels weg voor een vlotte en correcte betaling van klanten en accelereer je Accounts Receivable-proces. Pluk meteen de vruchten van een gezondere cashflow, een hogere rentabiliteit en minder tijdverlies door oubollige papieren processen.

3. Verbeter je productiviteit

Doe de productiviteit van je finance team x 2 door een gestroomlijnd en geautomatiseerd facturatieproces. Krijg voortaan veel minder mails en telefoontjes van klanten met vragen over facturatie. Focus meer op de kerntaken van je organisatie.

4. Factureer volgens de regels

Verstuur facturen op een 100% rechtsgeldige manier door time stamping en electronic signing. De status van de factuur is 24/7 beschikbaar in een elektronisch archief dat voldoet aan alle Europese regels en voor minstens 10 jaar wordt bewaard.

5. Vermijd fraude en phishing

Geef oplichters geen kans. Een papieren factuur of onbeveiligde PDF kan makkelijk onderschept en gewijzigd worden. Een beveiligde betaallink via e-mail of betaling via het klantenportaal voorkomt phishing, skimming of andere digitale fraude.

6. Verbeter de klantervaring

Klanten kunnen de facturen automatisch verwerken in hun digitale boekhouding en betalen via verschillende methodes. Facturen kunnen 24/7 geraadpleegd worden via een gepersonaliseerd en gebruiksvriendelijk klantenportaal.

7. Verifieer de identiteit

Je klanten goed kennen is in elke sector of niche van levensbelang. Maar hoe weet jij zeker dat de ontvanger van de factuur wel de persoon is die je denkt? Verkrijg zekerheid over de identiteit van de ontvanger door middel van two-factor authentication.

8. Ontvang sneller je geld

Wanneer je op een snelle en correcte manier factureert, zullen klanten hun factuur ook sneller en op een correcte manier betalen. Bij 85% van onze klanten worden digitale facturen gemiddeld 8 dagen sneller betaald dan een papieren factuur.

9. Verspil geen tijd aan wetgeving

Elk land heeft zo zijn eigen regels, formaten en netwerken. Voldoe meteen aan alle wettelijke vereisten in 55 landen wereldwijd. Wij volgen nauwgezet alle nieuwe regels en wetgeving voor je op en passen ze automatisch toe op jouw facturatieproces.

10. Krijg meer inzicht in je AR

Maak meer geïnformeerde beslissingen op basis van real-time inzichten in je Accounts Receivable-cyclus. Bekijk grafieken en KPI’s, verstuur automatisch rapporten en informeer de boardroom met accurate data over de liquiditeit van je onderneming.

11. Lever af op elk platform

Vragen klanten je steeds meer om hun facturen af te leveren op een specifiek platform? Digitale facturatie laat je toe om facturen volautomatisch te versturen af via het juiste kanaal in het juiste formaat, zonder custom integraties.

Uitgelegd: het verschil tussen een elektronische en een digitale factuur

Steeds meer Belgische bedrijven zien de voordelen van digitale facturatie en/of e-invoicing. Maar wat is nu weer het verschil tussen de twee?

Digitale facturatie belgië

Klaar om je processen te automatiseren?

Maak elke documentenstroom 10 keer efficiënter. Eerst zien en dan geloven? Ontdek met eigen ogen wat Nymus ook voor jouw onderneming kan betekenen.